luni, 9 noiembrie 2009

DE CE NU TREBUIE SA RAMANA BASESCU LA PRESEDENTIA ROMANIEI.

Suntem foarte aproape de primul tur al alegerilor prezindentiale din 22 nov. 2009, data la care, dupa toate probabilitatile se va face o selectie intre prezidentiabili si doar doi vor merge in turul doi al alegerilor. Dupa toate sondajele de opinie, dar si potrivit criticilor politici ai vremii aceste persoane vor fi Mircea Geoana si Traian Basescu.

Basescu nu trebuie sa fie in continuare presedintele Romaniei pentru ca:

- sub conducerea sa, demagogia a ajuns politica de stat. Ce altceva decat demagogie este ceea ce Basescu face prin discursurile bombastice prin care incearca sa-si castige adepti; prin toate actiunile sale de dezbinare ale guvernelor prin care a trecut ca ministru si din cadrul aliantelor din care a facut parte, exemplificand aici alianta DA(Dreptate si Adevar) pe care a facut-o cu PNL; partid pe care de asemenea a incercat si a si reusit sa-l rupa in doua PNL si PLD(Stolojan si restu); si toate astea fara a face un efort prea mare de memorie si fara a mai amintii aici despre modul in care l-a indepartat de la conducerea partidului pe fostul presedinte Petre Roman.

- a dus si a sustinut o politica a familismelor. Sa ne amintim cum a ajuns europarlamentar Elena Basescu, si care au fost meritele sale in dobandirea acestei functii, calitati care sa o sustina intr-o asemenea functie din care ne reprezinta pe totii romanii si in special pe tineri datorita varstei sale. Stim cu totii ca singura ei calitate a fost aceea ca este fata presedintelui tarii, presedinte care a determinat ca o parte din voturile PDL sa fie orientate catre aceasta. Nu putem contesta frumusetea clubului bucurestean Bamboo, si nici faptul ca, daca e machiata, Elena Basescu nu arata rau, insa nici prezentele dese in cluburi si nici pictorialele din reviste nu au facut-o europarlamentar, la fel cum nici munca sa si nici studiile nu au determinat acest lucru. NU putem fi de acord ca Presedintele Romaniei sa dea astfel de exemple, sa treaca peste capete si sa-si impuna familia in locuri pentru care unii tinerii din tara asta isi tocesc coatele prin diferite institutii de invatamant, si pentru care parintii fac sacrificii mari sa-I intretrina; si indraznesc sa ma intreb retoric “ ce sansa de afirmare am eu un tanar, intr-o Romanie in care presedintele tarii isi impune “manechina” ca reprezentant al nostru, al tuturor in Parlamentul European?, ce sansa am eu de afirmare intr-o tara in care Presedintele tarii declara ca nu-si propune sa ma ajute sa ies din criza financiara in care ma aflu, in care tot ceea ce face este sa dezbine oamenii ce se afla in jurul sau, spre a-i putea stapanii mai usor pe urma?”.

- si-a adunat in jurul sau oameni care il asculta orbeste si care duc pana la cele mai mici niveluri ideile si politica sa. Partidul Democrat Liberal este construit pe imaginea lui Traian Basescu si acesta este omul care-l conduce din umbra prin persoane ca Emil Boc, Elena Udrea, et c. Sa ne amintim cum acest partid a demis toti directorii de institutii in cateva zile, a dat jos prefectii si subprefectii din tara inlocuindu-i apoi cu altii fara cel mai mic criteriu de competenta(la fel ca in cazul Elenei Basescu)

Cu siguranta ca lista argumentelor ar putea continua si cu alte exemple, cum ar fi politica externa dusa de Basescu ce a dus la o izolare a Romaniei pe plan extern, sau teatrul ieftin cu plansul dupa Stolojan, pe care l-a “terminat” din punct de vedere politic, insa lasam si altora, nu placerea dar obligatia de a le sesiza si de a lua atitudine fata de acestea acum, cand suntem in pragul unei schimbari atat de necesare.

Sigur, Traian Basescu este un om carismatic in felul lui, cred ca este un bun partener de pahar sau de o cafea, insa aceste calitati nu il pot propulsa ca presedinte al Romaniei, unde avem nevoie de un om care uneste in jurul sau, care sprijina si promoveaza tinerii, care sa refaca pentru tara partea de progres pierduta in ultimii ani de zile; un om cu sustinere interna si externa, dar cel mai important UN OM CORECT CU CEI DIN JURUL SAU PRIN ACTIUNILE SALE SI NU PRIN VORBE.

Ciprian George Ardelean

6 comentarii:

Anonim spunea...

concret si la obiect, dacă nu s-a scris demult pe blog , ultima postare este demna de astepare, bravo Cipri

Anonim spunea...

bravo ciprian!...f pertinenet comentariul tau...de ce nu esti si pe tv....va trimiteti unii oamneni cam slabuti la emisiunile electorale...ce le-am vazut pe posturile locale!

Anonim spunea...

DACA VA TINETI DE BLOGUL ASTA SCRIETI PE RAND ARTICOLELE SAU MACAR FRECVENT, NU TOTI ODATA CA OILE SI APOI NIMIC IARA, CA NU VA CITESTE NIMENI ASA, ISI PIERDE LUMEA INTERESUL.

Anonim spunea...

ma bucur ca exista acest blog....nu stiu de ce nu este si la satu mare???????intradevar ce spunea cel dinaintea mea am vazut si eu pe tv la emisiunea lui constantinovici oameni destul de slabuti de la psd!e pacat.....sunt tineri cu "voce"...sunt alina,nu stiu de ce trebuie sa fiu anonima!!!!

Anonim spunea...

f bun pascu azi la "ora adevarului" se vede ca e politician....

Anonim spunea...

Da de unde ai copy articolul?Bine zici,oameni din umbra...Iliescu,Vantu,Hrebenciuc,Voiculescu....un om mare Vanghelie,la nivel local...Ciocan(zis Tauru,hm?)si inca cativa pe care ii ascultati ca niste catei...ai dreptate.Ideea e ca sunteti de-a dreptul penibili si chiar e o pierdere de vreme sa va citim prostiile;ma repet,in loc sa vb de idealurile voastre la nivel de partid...voi nu stiti decat sa-i vb si sa arunati cu vorbe urate(care,vad ca va caracterizeaza pana la urma)in ceilalti