marți, 10 noiembrie 2009

BASESCU ISI BATE JOC DE NOI

In 2004, PSD nu s-a opus, la consultarile de la Cotroceni, la desemnarea CANDIDATULUI DE PRIM MINISTRU, Calin Popescu Tariceanu, nu pentru ca PD sau PNL sau AliantaDA ar fi avut mai multe locuri in parlament decat PSD+PUR – ceea ce nu era adevarat -, ci pentru ca Basescu, prin santajul cu alegerile anticipate (ceea ce incearca sa faca si acum), a racolat UDMR si PUR si a format o majoritate in parlament (primul vis pe care si l-a dorit, desi i-a trecut repede cu PUR-ul, dupa ce l-a folosit la momentul votului de investitura), astfel incat a ne bate atunci pentru un candidat al PSD – partidul care obtinuse cel mai mare numar de locuri in Parlament – nu mai avea sens. Noi recunosteam astfel dreptul unei majoritati – chiar obtinuta prin santajul lui Basescu – sa-si numeasca un premier. Ceea ce Basescu nu mai vrea sa recunoasca astazi.
Sa spunem ca un partid ar fi obtinut 65% din locurile din Parlament, tot Basescu le stabilea candidatul de Prim-ministru? Nu este acelasi lucru daca mai multe partide anunta si demonstreaza o majoritate de 65%? Cu atat mai mult, in acest caz, persoana candidatului trebuie acceptata pentru ca ea poate asigura liantul care sa faca posibila aprobarea guvernului.
In definitiv, care este rolul presedintelui? Acela de a bloca numirea unui guvern si mentinerea haosului, inclusiv prin dizolvarea parlamentului si organizarea de alegeri anticipate? Este tara asta mosia lui Basescu, astfel incat el sa decida cine sa fie seful guvernului, cine sa fie presedintii Parlamentului? Evident ca nu. Rolul presedintelui mediator este acela de a acomoda pozitiile in divergenta si de a gasi o solutie constructiva.
In ceea ce-l priveste pe Traian Basescu, solutia mie mi se pare simpla. Refuzati sa-l mai lasati inca cinci ani sa-si bata joc de romani.
VOLUNTAR PENTRU MIRCEA GEOANA

COPY PASTE A.N
FLORIN VASILE GHIRITI

2 comentarii:

Anonim spunea...

DACA VA TINETI DE BLOGUL ASTA SCRIETI PE RAND ARTICOLELE SAU MACAR FRECVENT, NU TOTI ODATA CA OILE SI APOI NIMIC IARA, CA NU VA CITESTE NIMENI ASA, ISI PIERDE LUMEA INTERESUL.

Anonim spunea...

Va dispera Base?asa-i?sunteti atat de disperati dupa putere...aveti cosmaruri?hehehehe